Post-it

Csillaghegyi Kánaán - budapesti strandok kisgyerekkel

2019. június 26. - jugaroni

Nem vagyok egy nagy strandra járós típus, de ha tartósan 30 fok felett van a hőmérséklet nem tudok jobb programot kitalálni gyerekekkel, tengerpartra vágyom vagy Kanadába. Ezek nem annyira költséghatékonyak, így maradnak a strandok. Eléggé hiányosak az információim a témában, tavaly pl. kismamaként nem is voltam, ezért most az instagram oldalamon kértem tanácsot és kaptam is egy tuti tippet.
A  Csillaghegyi strandra mentünk amit nem olyan régen újítottak fel. 

A legszuperebb döntés volt, csak áradozni tudok a helyről.

screen_shot_2019-06-18_at_11_00_39.png

Kezdem a kinti résszel.
A Gyermekvilág a legfelső részen van, babakocsival is megközelíthető, kicsit kanyargósan ugyan de van út. Itt leginkább kisgyerekes családok voltak. Hőségriadóban, koradélután értünk ki, de ennek ellenére egy hatalmas nagy takarót simán le tudtam úgy tenni, úgy, hogy körülöttünk még volt hely és a babakocsit sem toltam rá senkire. Ezen a részen van egy kinti medence, büfé és egy értékmegőrző is.

A kinti medence eleinte hidegnek bizonyult a mi gyerekeinknek de szerintem csak meg akarták nézni a benti részt, mert indulás előtt viszont nem lehetett őket kiszedni a vízből. Érdekes, hogy akkor nem volt hideg. 

screen_shot_2019-06-18_at_23_13_53.png

Tehát a Gyermekvilág a felújított részhez tartozik, itt van gyerekmedence, mosdók és egy nagy kanyargós csúszda is innen indul. Eddig semmi extra tudom DE, úgy csinálták meg a medencéket, hogy középen egy icipici vizes rész van, tele labdákkal és zuhanyzós kapuval. Itt azok a babák akik négykézláb közlekednek vidáman eljátszanak. És közben rálátni a többi medencére is, nincsenek apró zugok, amiktől a magamfajta parázós anyukák pánikrohamot kapnak. Átlátni az egészet. És van két csúszda is. Nem fotóztam itt sokat, srry, de a fürdő weboldalán meg lehet nézni a helyszínfotókat. Még annyi, hogy a sima belépő mellé ide kell venni egy 500 Ft/fő jegyet a főpénztárnál. 

Amíg a lányok fürödtek, addig körbesétáltam a strandot, és találtam még egy rekortános focipályát egy kosárpalánkkal, egy szabadtéri konditermes pályát közvetlenül a játszótérnél.
A játszótéren nincsen nagyon sok játék, hinták, homokozó, mászóka, de a célnak tökéletesen megfelel. Minden vadiúj, szép, csillog, WOW!

A mosdó tiszta volt. Az emberek kedvesek.

Árnyékos helyek is könnyen találhatók, mert sok magas fa van szerencsére.

Egyvalami miatt nem tökéletes, vegaként nem tudtam mit enni, hosszasan dilemmáztam a jégkrém és a palacsinta között. Jó, igazából nem vicces, ha egész napra mennénk, akkor kaját kell vinnem magamnak. És gyümölcsöt se lehet kapni. Jó lenne végre kikerülni a chips, fagyi, hamburger szentháromságból a strandokon is, nem ezeknek kéne a standard kajáknak lenni. Gondolom a büfések ismernek zöldségest is, lehetne néhány idény-gyümölcs. Nem azt mondom, hogy szeleteljék fel a sárgadinnyét és kis vizes szökőkúttal hűtsék... egy almát azért nem nagy kaland beszerezni és jelezni hogy van. Tárolni sem.

 

giphy-downsized-large.gif_500x281

 Drukkolok a strandbüféseknek és köszi a Csillaghegyet. Mi biztosan megyünk még.

 

 

 

süti beállítások módosítása