Post-it

Rapid randi a természettel Budapesten

2019. május 01. - jugaroni

Eléggé unom a játszótereket, és vágyom el itthonról hétvégente. Biztosan azért mert ha dolgozom, home office-ban dolgozom, illetve most egy 8 hónapos babával vagyok itthon, és néha megőrülök a szűk környezetünktől. 

Ráadásul itt a tavasz, ilyenkor úgy érzem, semmi nem akadályozhat meg abban, hogy kiránduló családdá váljunk.
Egyvalami gátol abban, hogy állandóan az erdőt járjuk, a párom allergiája. Az ő terepe ilyenkor a betondzsungel. De idén mintha jobban viselné, így óvatosan próbálkozunk kicsi túrákkal, mert a lányunk nagyon szeret kirándulni.

photo.jpg

Mivel tapasztalatunk sincs, állandóan keresgéltem az útvonalakat, és rátaláltam a Természetjáró appra. Nézzétek meg, mert szuper segítség, lehet keresni túrákra, kilátókra, kisvasutakra, barlangokra, várakra, a túráknál nehézségre, időtartamra, hosszúságra is. Érdemes átböngészni a lehetőségeket.

Ma le is teszteltük magunknak a Mimó és Csipek tanösvénnyel. Ez a túra a Batthyány tértől 20 perc alatt megközelíthető 11-es busszal. A kezdőpontnál  2 ösvény közül lehet választani, mi lejártuk mindkettőt. Azt írták, hogy 20-20 perc alatt lehet lesétálni. Kicsit szkeptikus voltam mert nagyon lassúak vagyunk, de ez tényleg ennyi.

attachment-5.jpeg

A kérdések nem nehezek, szerintem 3-4 éves kortól izgalmas lehet már egy gyereknek.
Útközben vannak pihenőhelyek, a feladatok nincsenek nagy távolságra egymástól, nem kell sokat várniuk a gyerekeknek a következőre. Nálunk Panni feladata a jelzéseket keresni, hogy merre kell menni. 

screen_shot_2019-05-01_at_19_30_25.png

Ezen a rövid útón jól láthatóan és egyértelműen vannak felfestve a jelek, aki életében először jár erdőben, az sem tud eltévedni. Ezt a kis zöld háromszöget kell keresni mindkét tanösvénynél.

Ha gyengék voltunk környezetismeretből, akkor sem kell aggódni, nem fogunk szégyenben maradni a gyerek előtt, egyszerű kérdések vannak az erdővel és környezetvédelemmel kapcsolatban. És az olvasni tudóknak amúgy egyértelműek a válaszok is. ;)

attachment-4.jpeg

Azt sajnos nem olvastam, hogy üres papírt és ceruzát vinni kellene, mert majnem mindegyik feladványnál lehet satírozni, így nekünk ez kimaradt. Elvileg babakocsival is végig lehet menni, valóban egy nagyon kitaposott erdőrészen vezet az út, de azért néhány helyen vannak nagyobb kövek, nem biztos, hogy minden babakocsival kényelmes.

Ez a meseösvény minden hercehurca, váltóruha, túracipő nélkül teljesíthető, egy gyors randi a természettel.

 

süti beállítások módosítása